09124308906
alighasemi101@gmail.com

معرفی رشته آب‌وهواشناسی

معرفی رشته آب‌وهواشناسی

هدف و ماهیت

جغرافیای طبیعی علمی است که محیط طبیعی و تاثیر عوامل و عناصر محیطی بر زندگی و فعالیت انسان را مطالعه می‌کند. رشته آب‌وهواشناسی در مقطع کارشناسی دارای دو رشته‌ی ژئومورفولوژی و آب و هواشناسی است.

آب و هواشناسی (اقلیم)

رشته آب‌وهواشناسی فرآیندهای حاکم در داخل جو از جمله انرژی و توزیع آن در سطح سیاره‌ی زمین، حرکات جو و قانونمندی‌های حاکم بر این حرکات و تاثیر این فعالیت‌ها بر روی زیست و فعالیت انسان‌ها، جانداران و محیط بی‌جان سیاره‌ی زمین را مطالعه می‌کند.

در این گرایش بیشتر مسائل آب و هوا و تاثیر عناصر و عوالم اقلیمی در فعالیت انسان و مسائل بهره‌برداری از زمین مثل کشاورزی مطرح می‌شود.

آینده‌ی شغلی و بازار کار رشته‌ی آب و هواشناسی

فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند به عنوان کارشناس هواشناسی در موسسات گوناگون، برخی از ارگان‌ها مانند شهرداری و استانداری، سازمان محیط زیست و … به عنوان کارشناس آب و هوا‌شناسی و فردی با پیش‌بینی تغییرات آب و هوایی یک منطقه و همچنین پیش‌بینی خطرات و فرصت‌های اقلیمی استخدام شوند.

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

علاقه‌مندان به ادامه تحصیل این رشته می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در چندین گرایش از جمله آب و هواشناسی کاربردی، مخاطرات آب و هوایی، آب وهواشناسی شهری و … ادامه تحصیل دهند.

درس‌های این رشته در طول تحصیل

دروس مشترک بین شاخه‌های جغرافیا

جغرافیای آب‌ها، جغرافیای خاک‌ها، جغرافیای زیستی، آب و هوای ایران، ژئومورفولوژی ایران، منابع و مسائل آب ایران، اصول و روش‌های برنامه‌ریزی ناحیه‌ای، مبانی جغرافیای جمعیت، مبانی جغرافیای روستایی، مبانی جغرافیای اقتصادی و کشاورزی، مبانی جغرافیای اقتصادی و صنعت، حمل و نقل و انرژی، جغرافیای سیاسی، مبانی جغرافیای شهری، جغرافیای کوچ‌نشینی، پژوهش میدانی در جغرافیا (روش تحقیق عملی)، زمین در فضا، ریاضیات، آمار و احتمالات1، منابع و مآخذ جغرافیای ایران، فلسفه‌ی جغرافیا و جغرافیای کاربردی، تاریخ علم جغرافیا، کارتوگرافی(نقشه‌کشی)، نقشه‌برداری (نظری و عملی)، نقشه‌خوانی، روش تحقیق نظری، اصول سنجش از دور، کاربرد عکس‌های هوایی و ماهواره‌ای در جغرافیا، آمار و احتمالات2، کاربرد آمار در جغرافیا، کامپیوتر در جغرافیا، مبانی علم جغرافیا، زمین‌شناسی برای جغرافیا، مبانی اقلیم‌شناسی، آب و هوای کره‌ی زمین.

دروس اصلی مشترک بین گرایش‌های جغرافیای طبیعی

جغرافیای قاره‌ها، جغرافیای کوارترنر، زمین‌شناسی ایران، مسائل جغرافیایی مناطق خشک ایران، حفاظت خاک، جنگل و مرتع و مسائل آن در ایران، جغرافیای ناحیه‌ای ایران، متون جغرافیای طبیعی به زبان خارجی، جغرافیای انسانی ایران(1): (جمعیت اقتصادی)، جغرافیای انسانی ایران (2): (شهری – روستایی) نقشه‌برداری تکمیلی، مبانی محیط زیست، ژئومورفولوژی اقلیمی، کاربرد جغرافیای طبیعی در برنامه ‌ریزی شهری و منطقه‌ای (با تاکید بر ایران).

دروس پایه و اصلی

ریاضیات، سنجش از راه دور، ژئومورفولوژی ایران، جغرافیای آب‌های ایران، منابع و مآخذ جغرافیای ایران، متون جغرافیایی به زبان خارجی، جغرافیای خاک‌ها، جغرافیای نظامی ایران، مبانی جغرافیای سیاسی، فلسفه‌ی جغرافیا، زمین در فضا، زمین‌شناسی برای جغرافیا، مبانی آب و هواشناسی، جغرافیای آب‌ها، ژئومورفولوژی عمومی، جغرافیای زیستی، کاربرد آمار در جغرافیا، جغرافیای اقتصاد عمومی، جغرافیای جمعیت، جغرافیای روستایی (عمومی و ایران)، جغرافیای شهری (عمومی و ایران).

دروس تخصصی

آمار و احتمالات، کامپیوتر، فیزیک نور، کلیات جغرافیای جهان، تئوری خطاها، فتوگرامتری، تفسیر عکس، هیدروگرافی، نقشه‌برداری، کارتوگرافی ریاضی، کارتوگرافی موضوعی، عکاسی و فن چاپ، گرافیک، نقشه‌برداری هیدروگرافی، پروژه‌ی کارتوگرافی، کارتوگرافی کامپیوتری، جغرافیای خلیج فارس، ژئودزی عمومی، نجوم ژئودزی، کارتوگرافی.

انتخاب رشته فرآیند پیچیده‌ای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشته‌ی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *