هدف و ماهیت
سرزمین ایران به جهت جذابیتهای تاریخی و فرهنگی و ادبی همواره موضوع مطالعه برای دانشجویان و ایرانشناسان سراسر جهان بوده است. از عهد باستان و گزارشهای هرودوت گرفته تا سفرنامههای سیاحان و جهانگردان دوران اسلامی همگی نشانهی تلاشها و پژوهشهایی است که در این راستا صورت گرفته است. رشته ایرانشناسی عبارت از مطالعه در زمینهی ابعاد گوناگون تاریخ و فرهنگ و زبان و ادب ایران زمین از دورهی باستان تا امروز است. گروه ایرانشناسی دانشکدهی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران دو گرایش ایران باستان و ایران معاصر را در رشته ایرانشناسی ارائه میکند. در گرایش ایران معاصر دروس تاریخ، ادبیات و هنر معاصر ایران تدریس میشود. در گرایش ایران باستان دروس زبانهای ایرانی باستان و میانه نظیر فارسی باستان، اوستا، پهلوی و تاریخ و فرهنگ ایران باستان تدریس خواهد شد.
تواناییهای مورد نیاز و قابل توصیه
دانشجویان و داوطلبانی که قصد ورود به این رشته را دارند، باید از تواناییهای مرتبط با رشته ایرانشناسی اطلاع داشته باشند که برخی از تواناییهای این رشته عبارتند از:
- علاقهمند به مطالعهی تاریخ
- علاقهمند به تحقیق و پژوهش
- ایجاد ارتباط با گذشتهی ایران از نظر سیاسی، تاریخی، اقتصادی و جغرافیا
آیندهی شغلی و بازارکار
فارغالتحصیلان رشته ایرانشناسی میتوانند با توجه به رشتهی تحصیلی خود به فعالیت بپردازند، برخی از مشاغل این فارغالتحصیلان عبارتند از:
- آموزش و پرورش
- صداوسیما
- سازمان میراث فرهنگی
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
امکان ادامه تحصیل رشته ایرانشناسی تا مقطع کارشناسیارشد فراهم است.
انتخاب رشته فرآیند پیچیدهای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشتهی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید