09124308906
alighasemi101@gmail.com

معرفی رشته تربیت‌بدنی

معرفی رشته تربیت بدنی

هدف و ماهیت

 رشته تربیت‌بدنی می‌تواند مورد علاقه‌ی برخی دانش‌آموزان که از توانائی جسمانی و سابقه‌ی ورزشی خوبی برخوردارند، واقع شود و می‌تواند به عنوان یک انتخاب قرار گیرد. جاذبه‌های رشته تربیت‌بدنی به کلاس‌های علمی و ظهور آن‌ها در کلاس بسیار عملیِ آن است. سلامت بدن و ورزیدگی آن از بسیاری جهات بر روی سلامت روان اثر می‌گذارد و ظرفیت انجام کار و تولید افراد جامعه را بالا برده و کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد.

گرچه مسئله اشتغال فارغ‌التحصیلان این رشته آنقدر مهم است که باید از شعار دوری نمائیم ولی ما باید به این فرهنگ برسیم که هر جنب و جوش نامش ورزش نیست و حرکات خودسرانه می‌تواند به انسان آسیب برساند، گرچه در کوتاه مدت متوجه آسیب نشویم.

روش زندگی در جهان بطور کلی تغییر نموده و تحرک و پویایی به ایستایی تبدیل شده است تغذیه، روش نامناسب پیدا کرده و سوخت و ساز بدن دچار نقصان شده و این رویه حتی در کشورهای جهان سوم نیز شکل جدی به خود گرفته پشت میزنشینی، و ساعت های متوالی کار با کامپیوتر و نابودی و آلودگی زیستگاه‌های طبیعی، انسان‌ها را با تهدید جدی روبرو کرده و ذهن و روحی خسته و درمانده را برای او به ارمغان آورده است حتی سرگرمی‌های او نیز کمتر نشانه‌ای از تحرک و پویایی دارد.

و این در حالی است که موج بیماری کودکان و نوجوانان را نیز در برگرفته و با توجه به این وضعیت است که رشته‌ی تربیت بدنی و علوم ورزش اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. تاثیر مثبت فعالیت‌های بدنی و حرکات ورزشی می‌تواند آرامش عصبی روانی انسان را تامین کند، بدن او را تقویت کند و از پیامدهای ویران‌گر و زیان‌بار استرس‌ها کاسته و جامعه را به سوی اعتدال و شادابی نسبی رهنمون نماید.

دانشجویان این رشته در طی دوران تحصیل با آمادگی جسمانی، آناتومی، روان‌شناسی عمومی، تغذیه و بهداشت مواد غذایی، فیزیولوژی، تاسیسات و اماکن ورزشی، آزمون‌های ورزشی آشنا شده و در تمرینات عملی ورزش‌های فوتبال، والیبال، ژیمناستیک، بدمینتون و شنا شرکت می‌کنند.

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه

 دانشجوی این رشته باید از کودکی ورزشکار باشد، چون یک‌سری از مهارت‌های پایه‌ای را مثل ژیمناستیک و یا دو میدانی که نیاز به هماهنگی کامل عصب و عضله دارد، نمی‌توان در بزرگسالی فرا گرفت. در ضمن افرادی که از کودکی اهل ورزش هستند، انگیزه‌ی بیشتری برای فراگیری مطالب علمی و عملی از خود نشان می‌دهند. گفتنی است که قد آقایان داوطلب رشته‌ی تربیت بدنی باید حداقل 165 سانتی متر و خانم‌ها 158 سانتی‌متر باشد (قهرمانان تیم ملی از شرط یاد شده مستثنی هستند)‌. گفتنی است که این رشته بصورت نیمه متمرکز دانشجو می‌گیرد. یعنی علاوه بر نتایج کنکور، در یک آزمون عملی مهارت، ‌آمادگی و توانایی جسمی دانشجویان سنجیده می‌شود.

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری در این رشته فراهم است.

فرصت‌های شغلی

کسانیکه دوره‌ی کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی را به پایان می‌رسانند می‌توانند علاوه بر تدریس دروس تربیت بدنی در مدارس و مراکز آموزشی، به کار کارشناسی تربیت بدنی در سازمان‌های دولتی، فدراسیون‌های ورزشی و نهادهای انقلابی و هم‌چنین خدمت در مراکز ورزشی و درمانی جانبازان و معلولین بپردازند.

انتخاب رشته فرآیند پیچیده‌ای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشته‌ی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *