09124308906
alighasemi101@gmail.com

معرفی رشته حقوق

معرفی رشته حقوق

هدف و ماهیت

رشته حقوق یکی از محبوب‌ترین رشته‏‌های داوطلبان گروه علوم انسانی است. دامنه گرایش‏های رشته حقوق گسترده و در کلیه‌ی روابط زندگی امروز قابل ملاحظه است. این روابط می‏تواند مربوط به روابط دولت و مردم باشدکه به حقوق عمومی معروف است و یا روابط خصوصی مردم را در برمی‏گیرد که حقوق خصوصی نامیده می‏شود. حقوق عمومی شامل حقوق قوای سه‏‌گانه‌ی کشور، حاکمیت و آنچه که مربوط به اداره‌ی کشور است، می‏‌شود و حقوق خصوصی به روابط بین خود مردم می‌‏پردازد که مهم‌ترین آن‌ها روابط تجاری است که عامل ایجاد رشته حقوق یکی از محبوب‌ترین رشته‏‌های داوطلبان گروه علوم انسانی است. دامنه گرایش‏‌های رشته حقوق گسترده و در کلیه‌ی روابط زندگی امروز قابل ملاحظه است. این روابط می‏‌تواند مربوط به روابط دولت و مردم باشدکه به حقوق عمومی معروف است و یا روابط خصوصی مردم را در برمی‏‌گیرد که حقوق خصوصی نامیده می‏‌شود. تجارت شده است و یا مسائل مربوط به حقوق مدنی است که از آن جمله می‏‌توان به اموال، مالکیت، قراردادها، مسئولیت‏‌هایی که اشخاص در خطاهایی که مرتکب می‏‌شوند برایشان به وجود می‏‌آید مثل مسئولیت ناشی از حوادث، قواعد مربوط به ارث، وصیت، ولادت، اقامت‌گاه اشخاص و ده‌ها مورد دیگر اشاره کرد.

همچنین شاخه‌ای از حقوق به روابط بین‌المللی می‏‌پردازد که خود به دو بخش حقوق روابط بین‌الملل عمومی و خصوصی تقسیم می‏‌شود که حقوق روابط بین‌الملل عمومی به روابط بین دولت‌ها و سازمان‌های بین‏‌المللی می‌‏پردازد.

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه

جسارت، قدرت استدلال، خلاقیت ذهنی و فن بیان خوب لازمه‌ی موفقیت در این رشته است. ممکن است که به دست آوردن لیسانس حقوق کار دشواری نباشد اما حقوق‌دان شدن بسیار مشکل است. چرا که علم حقوق امروزه با جامعه‌شناسی، روان‌شناسی و علوم فلسفی آمیخته شده است و یک حقوق‌دان باید از این علوم اطلاعات کافی داشته باشد.

همچنین یک دانشجوی حقوق برای اینکه در رشته‌ی خود موفق گردد لازم است به زبان و ادبیات فارسی مسلط باشد چون منطق حقوق در ضمن اینکه شباهت‌های زیادی به منطق ریاضی دارد، یک منطق اقناعی و خطابی است یعنی یک حقوق‌دان باید بتواند کسانی را که مورد خطاب او قرار می‌گیرند و یا دادگاهی که مامور رسیدگی به دعوا است، با زبان سلیس و بلیغ قانع کند، در نتیجه باید به زبان و ادبیات مسلط باشد. در ضمن باید اطلاعاتی از ریاضیات داشته باشد.

امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری وجود دارد.

آینده‌ی شغلی و بازار کار

یک دانشجوی خوب و علاقه‌مند می‌تواند پس از گواهی لیسانس به شغل‌های متنوعی مثل وکالت دعاوی دادگستری، مشاور حقوقی بانک‌ها، شهرداری‌ها، شرکت‌ها و وزارتخانه‌ها و سردفتری دفاتر اسناد رسمی جذب گردد و درآمد مناسبی کسب کند.

انتخاب رشته فرآیند پیچیده‌ای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشته‌ی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *