09124308906
alighasemi101@gmail.com

معرفی رشته روابط عمومی

معرفی رشته روابط عمومی

هدف و ماهیت

 در یک بررسی که از یک شماره‌ی وال‌ استریت ژورنال در مارس 1981 به عمل آمد، نشان داده شد که بیش از 45 خبر از مجموع 188 خبر درج شده در یک شماره‌ی این روزنامه را نقل مستقیم اطلاعیه‌های خبری تشکیل می‌داد که از سوی روابط عمومی سازمان‌ها به دفاتر این روزنامه ارسال شده بود. بررسی عمیق‌تری نشان داد که نویسندگان متون خبرهای دیگر این روز و این شماره نیز به نوعی از همکاری‌ها و یاری‌های مسئولین روابط عمومی سازمان‌ها برخوردار بوده‌اند. این تحقیق و تحقیقاتی دیگر که در متون رسانه‌های دیگر و چگونگی تهیه این متون به عمل آمده، ثابت کرده است که رسانه‌ها برای دست‌یابی به برخی از اخبار، وابسته به همکاری روابط عمومی‌ها هستند. البته این به آن معنی نیست که وظیفه‌ی روابط عمومی‌ها تنها تزریق رسانه‌های گروهی است. بلکه از یک قرن پیش، مدیریت سازمان‌ها، روابط عمومی را بخش با اهمیتی از عناصر مدیریت خود می‌شناسد که برای جلب پشتیبانی گروه‌های خارجی و داخلی سازمان، ناگزیر به بهره‌گیری از تکنیک‌های آن هستند و می‌پندارند که در شرایط پیچیده‌ی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کنونی، ادامه و استمرار فعالیت‌های سازمان بدون یاری گرفتن از آن مقدور نیست. در واقع روابط عمومی به معنای امروزین آن بخشی مهم و حیاتی از هر سازمانی است و کارکنان آن باید به مهارت دانش‌های بسیاری مجهز باشند. از همین‌رو رشته روابط عمومی به عنوان یکی از دو گرایش رشته‌ی علوم ارتباطات در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور تدریس می‌شود. رشته روابط عمومی به معنی کنونی آن، شاخه‌ی مدیریت نوین و بازوی ارتباطی مدیریت است و آن را بخشی از اجزاء و عناصر مدیریت امروزی می‌دانند که بر نظریه‌های علمی، شیوه‌های کاربردی و تکنیک‌های معینی استوار است و نوشته‌ها و متون حرفه‌ای خاص خویش را دارد و فعالیت‌ها و اقدامات آن با معیارها و ضوابط خاصی سنجیده می‌شود و مقررات اخلاقی پذیرفته شده‌ای نیز برای تشخیص سره از ناسره، رفتارها و کارهای روابط عمومی وضع شده است که می‌باید به آن عمل گردد.

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه

هوش بالا، روحیه‌‌ی جستجوگری، قدرت نویسندگی مناسب، داشتن مهارت در زبان انگلیسی، مستعد بودن در تشخیص اخبار و سوژه‌یابی و … از ویژگی‌های افرادی است که قصد ورود به این رشته را دارند.

در یک جمع بندی کلی وظیفه‌ی روابط عمومی و مؤسسات به ترتیب زیر طبقه‌بندی می‌شود

  • اقدامات ارتباطی کارشناسانه، طرح‌ریزی شده و مستمر جهت انتقال پیام مدیریت مؤسسه به گروه‌ها و افرادی که به نحوی برای مؤسسه اهمیت دارند.
  • مراقبت، نظارت، بررسی و شناخت عقاید، نظرات، خواسته‌ها و گرایش‌های افراد و گروه‌ها در مورد مسائل مربوط به سازمان و ارائه‌ی پیشنهادهای کارشناسانه به مدیریت در این زمینه‌ها.
  • بررسی و کشف اثرات اجرای اقدامات مؤسسه بر روی گروه‌ها و تجزیه و تحلیل پیش‌بینی واکنش مردم در هنگام اجرای سیاست‌ها و اقدامات مؤسسه و آماده‌سازی بیشتر اقدامات سازمان.
  • پیشنهاد جهت تصحیح آن بخش از خط مشی‌ها، سیاست‌ها و روش‌هایی که در تضاد و تقابل با منافع گروه‌ها و یا عموم مردم قراردارد.
  • کشف و شناخت آن دسته از اقدامات مؤسسه که در جهت منافع همگان است و تبلیغ این اقدامات و محور قرار دادن آن‌ها در متون و پیام‌های ارتباطی تبلیغی.
  • پیشنهاد برنامه‌ها و روش‌های تازه که هم در جهت منافع و علایق همگان و هم در جهت منافع مؤسسه‌اند.
  • ایجاد تغییرات موردنظر در دانش، عقاید، گرایش‌ها و رفتار گروه‌های داخل و خارج سازمان.

کارشناس خوب روابط عمومی برخلاف ذهنیت عامه‌ی مردم سعی در پنهان ساختن اخبار بد ندارد. همچنین وظیفه‌اش در بسط اطلاعاتی که مستقیماً از سطوح بالاتر سازمان می‌گیرد، خلاصه نمی‌شود. بلکه کارشناس روابط عمومی یک مشاور است که جریان دو طرفه‌ی ارتباطی را بین شرکت و مخاطبان آن میسر می‌سازد و بر این اعتقاد است که رمز موفقیت یک برنامه‌ی مؤثر روابط عمومی، قابلیت انتقال پیام صحیح از راه صحیح، در زمان مطلوب و به فرد صحیح است. در واقع کارشناس روابط عمومی از یک سو وظیفه‌ی آگاه کردن، خبر دادن و مطلع کردن مردم از مقاصد مدیریت سازمان را بر دوش دارد و از سوی دیگر مسئولیت ارائه‌ی مشورت‌های کارشناسانه با مدیریت مؤسسه در مورد طرز تفکر مردم و گروه‌های مورد توجه آن حوزه و تجزیه و تحلیل افکار عمومی و بررسی جامعه‌شناختی گرایش‌ها و طرز تفکرهای مردم بر عهده‌ی او می‌باشد.

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

امکان ادامه تحصیل رشته روابط عمومی تا مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد و دانشگاه‌های تهران، علامه طباطبایی و دانشکده‌ی صدا و سیما ارائه دهنده این مقطع هستند.

آینده شغلی و بازار کار

در مورد بازار کار باید گفت بازار کار ملی و بین­‌المللی برای روابط‌ عمومی وجود دارد. هر قدر رسانه­‌ها بیشتر توسعه یابند و شهرنشینی بیشتر گسترش پیدا کند نیاز به حرفه‌ی روابط‌ عمومی تشدید می­شود. در حال حاضر فارغ‌التحصیلان روابط عمومی در مشاغل مربوط به رشته‌ی خود از قبیل خبرنگاری، روزنامه‌نگاری و… مشغول به کار می‌شوند.

انتخاب رشته فرآیند پیچیده‌ای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشته‌ی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *