09124308906
alighasemi101@gmail.com

معرفی رشته زبان و ادبیات عرب

معرفی رشته زبان و ادبیات عرب

هدف و ماهیت

 مردم کشور ما امروزه بیش از گذشته نیاز به آشنایی با زبان و ادبیات عربی دارند. زیرا عربی زبان قرآن و زبان اول جهان اسلام و زبان فرهنگ و تمدن بیشتر کشورهای مسلمان است و ما برای بهره‌گیری از منابع اصلی اسلامی و تحقیقاتی که در این زمینه انجام می‌شود همچنین تسلط بر زبان و ادبیات فارسی که از زبان و ادبیات عربی بسیار تاثیر پذیرفته است باید به زبان و ادبیات عرب مسلط باشیم. از همین‌رو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشورمان رشته زبان و ادبیات عرب ارائه می‌شود. دانشجوی رشته زبان و ادبیات عرب، با تاریخ ادبیات عرب و متون مختلف نظم و نثر دوره‌های مختلف آشنا می‌شود و فن ترجمه‌ی عربی به فارسی و بالعکس و علوم بلاغی و … را یاد می‌گیرد.

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه

علاقه‌ و انگیزه‌ در رشته‌ زبان‌ و ادبیات‌ عربی‌ مثل‌ سایر رشته‌ها حرف‌ اول‌ را می‌زند. همچنین‌ دانشجوی‌ زبان‌ و ادبیات‌ عربی‌ باید به‌ ادبیات‌ فارسی‌ و زبان‌ عربی‌ تسلط‌ نسبی‌ داشته‌ باشد و در کنار این‌ توانمندی‌ها اگر به‌ زبان‌ عربی‌ بعنوان‌ زبان‌ وحی‌ نگاه‌ کند، با عشق‌ و علاقه‌ بیشتری‌ رشته‌ی‌ تحصیلی‌ خود را ادامه‌ می‌دهد. زبان‌ و ادبیات‌ عربی‌ تنها رشته‌ی‌ زبان‌های‌ خارجه‌ است‌ که‌ فقط‌ از داوطلبان‌ گروه‌ علوم‌ انسانی‌ دانشجو می‌پذیرد. زیرا زبان‌ و ادبیات‌ فارسی‌ و عربی‌ وام‌دار یکدیگر هستند و این‌ دو زبان‌ چنان‌ درهم آمیخته‌اند که‌ بسیاری‌ از استادان‌ و ادیبان‌ ما معتقدند زبان‌ عربی‌ یک‌ زبان‌ بیگانه‌ نیست‌ و از همین‌‌رو در اکثر دانشگاه‌ها رشته‌ی‌ زبان‌ و ادبیات‌ عربی‌ در کنار رشته‌ی‌ زبان‌ و ادبیات‌ فارسی‌ در دپارتمان‌ دانشکده‌ ادبیات‌ قرار دارد. البته‌ به‌ اعتقاد کارشناسان‌، زبان‌ عربی‌ باید یک‌ آزمون‌ اختصاصی‌ داشته‌ و داوطلبان‌ تمامی‌ گروه‌های‌ آزمایشی‌ اجازه‌ شرکت‌ در این‌ آزمون‌ را داشته‌ باشند، چون‌ گاهی‌ اوقات‌ یک‌ داوطلب‌ ریاضی‌ و فنی نیز به‌ رشته‌ی‌ زبان‌ و ادبیات‌ عربی‌ علاقه‌مند است‌ و مایل‌ است‌ در کنار رشته‌های‌ علوم پایه یا فنی‌، این‌ رشته‌ را نیز انتخاب‌ کند.

امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

 امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری وجود دارد.

آینده‌ی شغلی و بازار کار

فارغ‌التحصیل این رشته در ایران علاوه بر تدریس در آموزش و پرورش و موسسات خصوصی می‌تواند در آزمون اداره‌ی فنی قوه‌ی قضائیه نیز شرکت کند و در صورت قبولی در آزمون، مجوز تاسیس دارالترجمه را بگیرد که البته این مجوز خیلی محدود است. همچنین این افراد می‌توانند در بخش‌های دیگر مثل وزارت امور خارجه، دارالترجمه‌ها، شرکت‌های بازرگانی و تجاری به عنوان مترجم و در سازمان صداوسیمای ایران به عنوان گوینده‌ی بخش عربی و یا بعنوان مترجم فعالیت کنند. پس از طی مقطع دکترا نیز می‌توانند به عنوان استاد دانشگاه‌های سراسر کشور مشغول به تدریس شوند.

انتخاب رشته فرآیند پیچیده‌ای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشته‌ی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *