هدف و ماهیت
رشته زبان و ادبیات کردی در شاخههای خانوادهی هند و ایرانی و با زبان فارسی قرابت بسیار دارد تا جایی که تاریخشناسان پرآوازه بر این باورند که کردای امروز، نوادگان مادهای دیروزند. این زبان که در طول تاریخ بالندگیاش، گنجینهای ارزشمند از فرهنگ و ادب را در خود پرورانده است، به بخشهای مختلفی تقسیم میشود که هر یک از آنها با اندک تفاوتی در ساختار واژگان و ویژگیهای آواشناختی، ادبیات مخصوص خود را دارند که روی هم مجموعهی این ادبیاتها به نام رشته زبان و ادبیات کردی شناخته شده است.
هدف رشته زبان و ادبیات کردی، آشنایی با جنبههای ادبی، زیباشناختی و پیشینهی تاریخی این زبان غنی و کهن و بررسی تاثیر ادبیات کردی و فارسی بر روی یکدیگر است. گفتنی است که چون زبان و ادبیات کردی ارتباطی نزدیک با زبان و ادبیات فارسی دارد، این رشته مانند زبان و ادبیات فارسی از بین داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی دانشجو میپذیرد.
تواناییهای مورد نیاز و قابل توصیه
اگر بخواهیم در رابطه با رشتهی زبان و ادبیات کردی بیشتر سخن بگوییم افراد کرد زبان ما در کشور که از جمله شهرهای سنندج، کرمانشاه، آذربایجان غربی، ایلام، و حتی شهرهای شمالی کشور و همچنین خراسان شمالی میتوان یاد کرد که بهتر میتوانند در این رشته موفق شوند. البته این نکته را باید ذکر کرد که خیلیها علاقهمند به فراگیری زبان دوم هم هستند که علاوه بر زبان خود دوست دارند زبانهای چندگانه را فرا بگیرند و همین علاقه و دوست داشتن موجب پیشرفت آنها خواهد شد.
فرصتهای شغلی و بازار کار
از نظر بازار کار و همچنین اشتغال، این رشته همانند دیگر رشتههای موجود در سیستم آموزشی کشور ما تقریباً ناشناخته و از تواناییهای موجود، زیاد استفاده نمیشود. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در روزنامههای کردی، مترجمهای نشریهها و زبانهای لاتین، ادارهی ارشاد و فرهنگ شهرهای کردنشین و همچنین با دایر کردن کلاسهای آموزشی خصوصی زبان کردی وارد بازار کار شوند.
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
امکان ادامه تحصیل این رشته تا مقطع دکتری فراهم است.
انتخاب رشته فرآیند پیچیدهای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشتهی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید