09124308906
alighasemi101@gmail.com

معرفی رشته زیست‌شناسی سلولی مولکولی

معرفی رشته زیست‌شناسی سلولی مولمولی

هدف و ماهیت

 زیست‌‌‌‌‌شناسی علمی زیباست به گستردگی حیات. زیست‌شناسی علم شناخت موجودات زنده و تعامل آن‌ها با محیط پیرامون است. در رشته زیست‌شناسی سلولی مولکولی، سلول به عنوان واحد بنیادی تشکیل دهنده‌ی حیات مورد مطالعه قرار می‌گیرد و نقش مهم‌ترین مولکول‌های آن، RNA، DNA، پروتئین‌‌ها و روند پروتئین‌سازی بررسی می‌شود. رشته‌ی سلولی مولکولی در زیست‌شناسی مدرن از جایگاه ویژه و ممتازی برخوردار است و این رشته است که محققین زبده را برای کار در تحقیقات مربوطه در حوزه‌های مختلف پزشکی‌، بیوشیمی‌، ژنتیک‌، بیوتکنولوژی‌، مهندسی‌ ژنتیک‌، اصلاح‌ نباتات‌، شیلات‌ و دام‌ و نظایر آن تربیت‌ می‌کند. رشته‌ی زیست‌شناسی سلولی مولکولی در حال حاضر در 5 گرایش بیوشیمی، زیست‌فناوری (بیوتکنولوژی)، ژنتیک، علوم سلولی‌ مولکولی و میکروبیولوژی در مقطع کارشناسی ارائه می‌شود.

برای موفقیت در گرایش‌های‌ مختلف‌ زیست‌‌شناسی‌ سلولی‌ و مولکولی‌ علاوه بر شرایط عمومی و مشترک همه رشته‌ها، علاقه‌مندی به‌ کارهای‌ آزمایشگاهی‌ ضروری است، چرا که عمده وقت متخصص این رشته در آزمایشگاه‌ علوم‌ سلولی‌ و مولکولی‌ سپری می‌شود و علاوه بر آن ماهیت بسیاری از فعالیت‌های معمول او، نظیر استخراج‌ RNA از یک‌ بافت‌، نیازمند صرف زمان طولانی است.

مهم‌ترین‌ مولکول‌هایی‌ که‌ در حیات‌ سلول‌ مؤثر هستند، RNA، DNA و پروتئین‌ها می‌باشند. DNA مرکز ذخیره‌‌ی اطلاعات‌ و صدور فرمان‌های‌ سلول‌، RNA وظیفه‌ی‌ انتقال‌ این‌ فرمان‌ها و پروتئین‌ مسئولیت‌ اجرای‌ این‌ فرمان‌ها را بر عهده‌ دارند. در زیست‌شناسی‌ سلولی‌ و مولکولی‌ چگونگی‌ این‌ فعالیت‌ها بررسی‌ می‌شود.

آینده‌ی شغلی، بازار کار، درآمد

فارغ‌التحصیلان این رشته امکان فعالیت در مراکز زیر را دارند:

  • مراکز تحقیقاتی‌ مانند انستیتوپاستور، مرکز تحقیقات‌ ژنتیک‌، مرکز تحقیقات‌ بیوشیمی‌ و بیوفیزیک‌ و مراکز تحقیقاتی‌ دانشگاهی‌
  • ایجاد شرکت‌ خصوصی‌ سازنده‌ی‌ مواد اولیه،‌ آزمایشگاه‌های‌ علوم‌ سلولی‌ و مولکولی

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه

در گرایش‌های مختلف زیست‌شناسی سلولی و مولکولی باید علاقه‌مند بود و صبر و پشتکار داشت تا بتوان طعم شیرین موفقیت را چشید. همچنین دانشجو باید حافظه‌ی‌ خوبی داشته و در دروس شیمی، ریاضی و فیزیک قوی باشد و در نهایت لازم است که به کارهای آزمایشگاهی علاقه‌مند باشد. برای مثال یکی از کارهایی که به طور معمول در آزمایشگاه علوم سلولی و مولکولی انجام می‌گیرد، استخراج RNA از یک بافت است که حداقل زمان لازم برای این کار 5 ساعت می‌باشد.

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری وجود دارد.

انتخاب رشته فرآیند پیچیده‌ای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشته‌ی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *