هدف و ماهیت
هدف رشته صنایع چوب و فراوردههای سلولزی تربیت کارشناسانی است که با کسب مهارت و دانشهای لازم، با انواع چوب و خواص آن، ساختمان و درجهبندی چوب و کاغذ، اقتصاد چوب، کاربردهای آن در صنعت و نحوهی نگهداری و حفاظت از آن آشنا میشوند و میتوانند معلومات و دانستههای خود را، در جهت بهبود بهرهوری از منابع چوب و کاغذ به کارگیرند.
توانایی مورد نیاز و قابل توصیه
رشته صنایع چوب و فراوردههای سلولزی به مراحل رویش و تولید چوب و فرآوری چوب میپردازد. پس داوطلب باید به دروسی مثل زیستشناسی گیاهی، فیزیک و شیمی علاقهمند باشد. داشتن روحیهی تحقق و جستجو در این رشته نقش موثری در پیشرفت دانشجویان دارد.
آیندهی شغلی و بازارکار
فارغالتحصیل گرایش چوب و کاغذ، میتواند در اجرای امور پژوهشی در صنایع چوب و کاغذ و قبول مسئولیت مدیر فنی در بخش دولتی و خصوصی مجتمعهای چوب و کاغذ، با سازمانهای مربوطه، مشارکت فعالی داشته باشد. کارخانههای کاغذسازی و مقواسازی، وزارت صنایع و کارخانههای صنایع چوب و تولید مبلمان، میز و صندلی از دیگر مراکزی هستند که فارغالتحصیلان میتوانند در آنجا مشغول به کار شوند.
گرایشهای مختلف این رشته:
- مهندسی صنایع چوب
- مهندسی فرآوردههای چند سازه چوب
- مهندسی حفاظت و اصلاح چوب
- مهندسی بیولوژی و آناتومی چوب
- صنایع خمیر وکاغذ
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
امکان ادامه تحصیل این رشته تا مقطع دکتری وجود دارد.
برخی دروس تخصصی صنایع چوب عبارتند از:سازههای چوبی، چوببری، تخته فیبر، مواد پلیمری، الیاف طبیعی میباشند.
انتخاب رشته فرآیند پیچیدهای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشتهی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید