09124308906
alighasemi101@gmail.com

معرفی رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی

عرفی رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی

هدف و ماهیت

پیشرفت‎‌های سریع علمی و افزایش میزان انتشارات مکتوب و غیر مکتوب، فرآیند دست‌یابی به اطلاعات را پیچیده و مشکل کرده است. ضرورت برخورد علمی و فنی مناسب با رشد روز افزون انتشارات برای ذخیره و بازیابی اطلاعات به منظور تسریع و افزایش دسترس‌پذیری آن برای همه کاربران در سطوح مختلف جامعه اهمیت ررشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی را افزون کرده است. با سرعت گرفتن حرکت به سمت جامعه‌ی دانشی، اهمیت اطلاعات و دانش بیش از پیش آشکار شده است. ظهور پسوند دانش برای مفاهیمی مانند جامعه، اقتصاد، توسعه و نظایر آن به خوبی نشان دهنده‌ی این است که امروزه دانش و دانایی نقش اساسی در جامعه دارد. در این میان قشری از کارکنان با عنوان کارکنان دانشی با لقب یقه طلایی‌ها به انواع کارکنان قبلی (یقه سفید و یقه آبی) اضافه شده است که نقش مهمی در حرکت جامعه به دانایی محوری ایفا می‌کنند. یکی از مهم‌ترین قشر از متخصصان که نقش تعیین‌کننده ای در جوامع دانشی ایفا می‌کنند، متخصصان اطلاعات و دانش‌شناسان هستند. این متخصصان با مطالعه‌ی‌ ماهیت اطلاعات و دانش و تدوین مکانیزم‌هایی برای گردآوری، سازماندهی، اشاعه و مدیریت آن، زمینه را برای پویایی جریان دانش در جامعه (اعم از سازمان‌ها و کل جامعه) فراهم می‌سازند. از این رو رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی به عنوان رشته‌ای که ماهیت و کاربردهای اطلاعات را مطالعه می‌کند یکی از مهم‌ترین رشته‌های دانشگاهی به حساب می‌آید.

توانایی

هر فردی‌ که‌ دامنه‌ی‌ مطالعات‌‌ او گسترده‌تر باشد، قابلیت‌ پیشرفت‌ بیشتری‌ در رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی دارد. زیرا قناعت‌ به‌ دانسته‌های‌ موجود و خود را بی‌نیاز از ارتقاء و بهبود دانش‌ و معرفت‌ دانستن‌، آفتی‌ خطرزا برای‌ رشته‌‌ی کتاب‌داری‌ است‌. فراگیری‌ آهسته‌ و پیوسته‌ و شکیبایی‌ و بردباری‌ در برخورد با اطرافیان‌ و پرسش‌‌کنندگان‌ نیز دو ویژگی‌ عمده‌ای‌ است‌ که‌ دانشجویان‌ این‌ رشته‌ باید در خود بپرورانند.

دروس رشته

  • روان‌شناسی عمومی
  • مبانی جامعه‌شناسی
  • تاریخ ادبیات
  • تاریخ فلسفه
  • کتابخانه و کتاب‌داری
  • اداره‌ی کتابخانه

امکان ادامه تحصیل

در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش‌های مدیریت اطلاعات، مدیریت کتابخانه‌های دانشگاهی، مطالعات کتابخانه‌های عمومی، مدیریت کتابخانه‌های دیجیتال، علم‌سنجی و مطالعات آرشیوی می‌باشد. امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری وجود دارد.

موقعیت شغلی

کتابخانه‌های‌ عمومی‌ در سراسر کشور و کتابخانه‌های‌ مدارس‌ در مقاطع‌ مختلف‌ هنوز چشم‌ به‌ راه‌ کتاب‌دارانی‌ هستند که‌ دوره‌های‌ دانشگاهی‌ را طی‌ کرده‌ باشند. کتابخانه‌های‌ دانشگاهی‌ و تخصصی‌ و مراکز اطلاع‌رسانی‌ نیز هنوز آماده‌‌ی پذیرش‌ فارغ‌التحصیلان‌ این‌ رشته‌ هستند‌.

انتخاب رشته فرآیند پیچیده‌ای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشته‌ی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *