تعریف
رشته علوم ورزشی از یک سو مشتمل بر یک سری رشتههای پایهی پزشکی میباشد تا جایی که فارغالتحصیل آن تا حد یک پزشکیار با جسم انسان آشنا میشود و از سوی دیگر بخشی از دروس این رشته شامل علوم تربیتی است تا دانشجوی این رشته با تنش و واکنش انسانها آشنا شود و بتواند به عنوان یک مربی با ورزشکاران یا دانشآموزان به درستی برخورد کند و بالاخره یک بُعد این رشته شامل علوم ورزشی میشود یعنی دانشجو، علوم ورزشی را به صورت علمی و عملی آموزش میبیند تا بتواند در رشتههای مختلف ورزشی مهارت داشته باشد و همچنین توانایی تحقیق در علوم ورزشی را به دست بیاورد.
توانایی
باید از کودکی ورزشکار باشد. چون یک سری از مهارتهای پایهای را مثل ژیمناستیک و یا دومیدانی که نیاز به هماهنگی کامل عصب و عضله دارد، نمیتوان در بزرگسالی فرا گرفت. در ضمن افرادی که از کودکی اهل ورزش هستند، انگیزهی بیشتری برای فراگیری مطالب علمی و عملی از خود نشان میدهند. گفتنی است که قد آقایان داوطلب رشته علوم ورزشی باید حداقل 165سانتی متر و خانمها 158سانتی متر باشد (قهرمانان تیم ملی از شرط یاد شده مستثنی هستند).
دروس رشته
- آناتومی انسان
- بیومکانیک ورزشی
- فیزیولوژی ورزشی
- آسیبشناسی ورزشی
- حرکات اصلاحی و درمانی
- روشها و فنون تدریس
گرایشهای کارشناسی
علوم زیستی ورزش
این گرایش به بررسی فیزیولوژی ورزشی، طب ورزشی، تغذیه ورزشی و بیومکانیک ورزشی میپردازد.
علوم انسانی ورزش
این گرایش به بررسی مدیریت در ورزش، روانشناسی ورزش، جامعهشناسی ورزش و رفتار حرکتی میپردازد.
امکان ادامه تحصیل
امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکترا وجود دارد. دارای گرایشهای: «تغذیهی ورزش، رشدحرکتی، یادگیری و کنترل حرکتی، فیزیولوژی فعالیت بدنی و تندرستی، فیزیولوژی ورزشی کاربردی، فیزیولوژی فعالیت ورزشی محض و …».
بازار کار
به عنوان مربی و مسئول ورزش در وزارتخانهها و بعضی از وزارتخانهها که بخش تربیتبدنی دارند، فعالیت کند. همچنین میتواند در ساخت وسایل و البسهی ورزشی مشاور یک طراح باشد. چون نظرات یک کارشناس ورزشی نقش موثری در بهبود وسایل ورزشی دارد.
انتخاب رشته فرآیند پیچیدهای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشتهی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید