هدف و ماهیت
هدف رشته مدیریت بازرگانی و دریایی تربیت کارشناس بازرگانی دریایی برای خدمت در ارگانهای دریایی، حملونقلی، تجارت خارجی و برنامهریزی کلان جمهوری اسلامی و دیگر شرکتها و مؤسسات خصوصی و دولتی مرتبط با امور مدیریت بازرگانی دریایی کشور است. رشته مدیریت بازرگانی و دریایی دارای سه گرایش مناطق ویژه، گمرکی و بندر و کشتیرانی میباشد که هر گرایش تنها ۱۸ واحد اختصاصی دارد. گفتنی است که رشته مدیریت بازرگانی و دریایی از بین داوطلبان گروههای آزمایشی ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو میپذیرد.گرایش مناطق ویژه دانشجویان این گرایش با اصول و انواع مناطق ویژه تجاری و صنعتی مرزی و دریایی از نقطه نظر اهداف، تولید، اشتغال، مالکیت، منافع، سرمایهگذاری خارجی، عملکرد و ساختار اینگونه مناطق آشنا میشوند و علل پیشرفت اقتصادی کشورهای صنعتی پیشرفت و در حال توسعه را مطالعه میکنند تا بتوانند راههای پیشبرد و توسعه و جذب سرمایهگذاری را در مناطق ویژه فراگیرند.
توانایی مورد نیاز و قابل توصیه
توانایی تجزیه و تحلیل بالا، تمرکز، دقت، روابط عمومی خیلی خوب و توانایی مدیریت بحران از مهارتهای لازم برای موفقیت در این رشته است.
آیندهی شغلی و بازارکار
فارغالتحصیلان رشتهی مدیریت و بازرگانی دریایی میتوانند در قسمتهای مختلف ارگانهای دریایی انجام وظیفه نمایند. از جمله:
- تدارکات، بازاریابی و بازرگانی کشتیها، عملیات بنادر و کشتیرانیها
- مالی و اداری بنادر و کشتیرانیها، گمرکات و ارگانهای مرتبط
- حملونقل و جابجایی کالا در بنادر و پایانههای گمرکات مرزی و داخلی و مناطق ویژهی تجاری
- پرسنلی و کارگزینی
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
امکان ادامه تحصیل این رشته تا مقطع دکتری وجود دارد.
انتخاب رشته فرآیند پیچیدهای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشتهی دانشگاهی توسط مهندس علی قاسمی با ما تماس بگیرید.