09124308906
alighasemi101@gmail.com

معرفی رشته مهندسی شیلات

معرفی رشته مهندسی شیلات

هدف و ماهیت

 اهمیت تأمین مواد پروتئینی مورد نیاز جمعیت کشور، ارزش غذایی بالا و استثنایی فراورده‌های پروتئینی آبزیان و وسعت حوزه‌های آبی مناسب برای آبزی پروری، رشته مهندسی شیلات را در زمره‌ی رشته‌های ممتاز و منحصر بفرد برای تحصیل قرار داده است. همچنین ضرورت بهره‌برداری صحیح از ذخایر عظیم و گونه‌های مختلف آبزیان به منظور حفظ سرمایه‌های موجود و افزایش ذخایر و منابع آتی کشور اهمیت رشته مهندسی شیلات را بیشتر روشن می‌سازد. علاوه بر آن، صنعت شیلات منبع مناسبی برای اشتغال، تأمین ارز و اهرمی برای توسعه و عمران مناطق ساحلی است. از این‌رو در برنامه‌های توسعه‌ی اقتصادی، اجتماعی‌ و فرهنگی کشور، شیلات جایگاه مهمی دارد.

شاید به طور خلاصه بتوان مهم‌ترین اهداف شیلات را اصلاح نژاد، تهیه و تکثیر انواع ماهی و دیگر آبزیان، مدیریت صید و صیادی، حفاظت از منابع، بازسازی ذخایر و صادرات و ارزآوری نام برد.

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه

علاقه به زیست‌شناسی و محیط‌های آبی یکی از مهم‌ترین فاکتورهای یک مهندس شیلات است یک مهندس شیلات باید اطلاعات خوبی در رابطه با مدیریت منابع آبی کشور، بیماری‌های آبزیان و ماهی‌شناسی، اکولوژی دریا و … داشته باشد.

وضعیت ادامه‌ی تحصیل در مقاطع بالاتر

امکان ادامه‌ی تحصیل این رشته تا مقطع دکتری وجود دارد.

بازار کار

صنعت شیلات نقش مهمی در ایجاد اشتغال به ویژه از لحاظ کیفی و در مناطق روستایی و سواحل صیادی دارد. سازمان شیلات، سازمان محیط زیست، بخش خصوصی پرورش و تکثیر ماهی و دیگر آبزیان و موسسات آموزش‌وپژوهش از مراکزی هستند که دانش‌آموختگان این گرایش را جذب می‌کنند.

انتخاب رشته فرآیند پیچیده‌ای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشته‌ی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *