09124308906
alighasemi101@gmail.com

معرفی رشته مهندسی علوم دامی

معرفی رشته مهندسی علوم دامی

هدف و ماهیت

 برای تامین نیروی انسانی متعهد و متخصص در رشته‌ی مکانیک ماشین‌های کشاورزی و به منظور تامین بخشی از اهداف خودکفایی در کشاورزی، به خصوص در زمینه‌های طراحی و تولید ماشین‌های کشاورزی، در رابطه با خودکفایی صنعتی در رشته‌ی کشاورزی و آموزش و تربیت کادر اجرایی کارنجات تولیدی و مجتمع‌های کشاورزی و آموزش و تربیت کادر اجرایی کارنجات تولیدی و مجتمع‌های کشاورزی مکانیزه لازم است متخصصینی برای این منظور تربیت شوند که برگزاری مقطع تحصیلی کارشناسی پیوسته در رشته‌ی مکانیک ماشین‌های کشاورزی اولین قدم جهت برآورد اهداف فوق خواهد بود. رشته مهندسی علوم دامی در برگیرنده‌ی تخصص‌های متنوعی است که این تخصص‌ها در سطوح مختلف با توجه به نیاز از دو جنبه‌ی موضوعی و کاربردی قابل طرح و بررسی است. از جنبه‌ی موضوعی عناوین تخصصی تغذیه‌ی دام، اصلاح نژاد، فیزیولوژی، اقتصاد دام‌پروری، فرآورده‌های دامی و … از مهم‌ترین تخصص‌هایی است که در سطوح عالی دام‌پروری مطرح بوده و از جنبه‌ی کاربردی نیز پرورش گاو و گاومیش، پرورش زنبور عسل و … از مهم‌ترین عناوین قابل طرح است.

رشته مهندسی علوم دامی، یکی از مهم‌ترین رشته‌های کشاورزی است و به منظور تأمین نیروی انسانی متخصص و ماهر مورد نیاز بخش علوم دامی کشور، در جهت استفاده‍ی بهینه از امکانات موجود و بهره‌گیری از آخرین اطلاعات علمی در زمینه‌های متنوع پرورش دام و طیور و افزایش تولید کمی و کیفی پروتئین حیوانی، در مراکز آموزش عالی کشور ایجاد شده است.

در واقع علوم دامی مجموعه‌ی علوم و فنونی است که در زمینه‌ی تغذیه و بهداشت، ژنتیک و اصلاح، فیزیولوژی و مدیریت و پرورش حیوانات اهلی و طیور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

توانایی مورد نیاز و قابل توصیه

تسط به دروسی مانند زیست‌شناسی و آمار یکی از مهم‌ترین توانایی‌هایی است که پذیرفته‌شدگان این رشته باید داشته باشند. تمامی داوطلبانی که به تحصیل در این رشته علاقه‌مند هستند باید بدانند که اکثر دروس این رشته به صورت عملی است و نیاز به حضور وی در دامداری‌ها، مزارع و….. دارد. همچنین دانشجوی این رشته باید علاقه‌مند به امور این چنینی نیز باشد.

آینده‌ی شغلی و بازارکار

فارغ‌التحصیلان رشته‌ی مهندسی علوم دامی می‌توانند با توجه به رشته‌ی تحصیلی خود وارد بازار کار شوند برخی از مشاغل این فارغ‌التحصیلان عبارتند از:

  • محیط‌های کشاورزی و روستایی
  • اشتغال در کشت و صنعت‌ها
  • دستیار دام‌پزشک
  • اشتغال در گاوداری‌های صنعتی
  • شتغال در مزارع پرورش ماهی
  • اشتغال در مرغ‌داری‌های صنعتی
  • راه‌اندازی مجتمع‌های خصوصی در دام‌پروری
  • زنبور‌داری و تولید عسل
  • پرورش اسب
  • تأسیس شرکت‌های خدمات دام‌پزشکی

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

امکان ادامه تحصیل این رشته تا مقطع دکتری وجود دارد.

انتخاب رشته فرآیند پیچیده‌ای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشته‌ی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *