هدف و ماهیت
رشته چند رسانهای مولتی مدیا در دهههای اخیر به عنوان یک فناوری بین رشتهای در علوم مختلف از جمله آموزشی، هنری و … مورد استفاده قرار میگیرد. طراحی هر یک از اجزای متن، گرافیک، صدا، پویانمایی و ویدیو در رشته چند رسانهای مولتی مدیا نیازمند قابلیت ویژهای است که فقط هنرمند چندرسانهای میتواند آن را ایجاد نماید.
کارشناسی چندرسانهای یک برنامهی بین رشتهای مبتنی بر فعالیتهای عملی دانشجویان میباشد که مهارتها و علوم طراحی و تولید محصولات هنری چندرسانهای را در اختیار دانشجویان قرار میدهد. دانش آموختگان این برنامه افرادی با مهارتهای متعدد میباشند که فهم بالایی از فرآیندهای تکرار شونده و بازسازی سیستمهای چندرسانهای را دارا میباشند . دروس این برنامه به طور کلی پوشش دهنده چهار جریان اصلی میباشد.
- کسب مهارتهای طراحی هنری
- کسب مهارتهای مربوط به طراحی رایانهای
- ترکیب این مهارتها در اجرای پروژههای عملی و کسب تجربیات عملی
- اجرای پروژههای انتخابی با توجه به علایق دانشجویان
هدف از برنامهریزی دوره کارشناسی چندرسانهای، پرورش نیروهای خلاق فنی دانشجویان براساس بینش اسلامی و آگاهیهای تخصصی و مهارتهای آنها در زمینه هنر چندرسانهای رایانه محور میباشد.
دانشکدهی هنرهای رایانهای
دانشکدهی هنرهای رایانهای در راستای اهداف یاد شده در بهمن ماه سال 1386 با پذیرش 30 دانشجو در رشتهی چند رسانهای با گرایش واقعیت مجازی با بهرهگیری از اعضای هیات علمی و متخصصین سراسر کشور و با تکیه بر امکانات و فناوریهای نوین، فعالیت خود را رسماً آغاز نمود.
در برنامههای آتی، پذیرش دانشجو در رشتههای گرافیک رایانهای(Computer graphics)، طراحی کاربر دوطرفه(Interface design و فیلم و انیمیشن(Film and Animation) در دورهی کارشناسی و راهاندازی دوره تحصیلات تکمیلی رشتهی چندرسانهای مورد توجه و اهتمام دستاندرکاران در برنامهریزی و ادامه فعالیت دانشکده هنرهای رایانهای دانشگاه می باشد.
چند رسانهای چیست؟ کارشناسی چند رسانهای – مالتی مدیا چیست؟
استفاده از رسانههای مختلف مانند صدا، عکس، ویدئو، انیمیشن، متن و … در کنار یکدیگر جهت انتقال بهتر پیام را چندرسانهای گویند که در مقابل برنامههای صرفاً متنی به کار میرود. در چنین برنامههایی تا حد امکان از متن کمتر استفاده شده و بار اصلی انتقال پیام بر عهده سایر رسانههای تصویری یا صوتی قرار میگیرد.
این رشته در دانشکدهی هنرهای رایانهای دانشگاه هنر تبریز با گرایش واقعیت مجازی در سال 1386 ایجاد شده است.
تعریف مالتی مدیا
مالتی مدیا در لغت به معنای چند رسانهای است یعنی ارتباط و انتقال موضوعها و مفاهیم با استفاده از رسانههای متفاوت همچون گفتار موسیقی، عکس متن، انیمیشن محیطهای تعاملی و رابط با کاربر و… و هر چیز که شما فکرش را بکنید.
محصولات مالتی مدیا یا چند رسانهای به طور کلی به ۳ قسمت عمده تقسیم میشوند:
- آموزشی: در این نوع از مالتی مدیا از تمام قابلیتها برای تولید یک نرم افزار آموزشی استفاده میشود و در فضایی جذاب و متنوع در این گونه از نرم افزارها سعی میشود مفاهیم آموزشی به صورت تعاملی به مخاطبان آموخته شود.
- تبلیغاتی: در ابتدا تبلیغات یا رساندن صدای خود به مخاطبان خاص را در نظر بگیرید لذا در همین راستا با بهرهگیری از قابلیت های رایانه میتوان از طرق مختلف از قبیل استفاده از عناصر دیداری و شنیداری مانند انیمیشن، صوت، عکس و … به هدف مطلوب دست یافت.
- کاربردی: نرمافزارهای کاربردی از قبیل پخشکنندههای صوتی و تصویری برای ساخته شدن دارای تعریفهای استانداردی هستند.
-
انتخاب رشته فرآیند پیچیدهای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشتهی دانشگاهی توسط مهندس علی قاسمی با ما تماس بگیرید.