09124308906
alighasemi101@gmail.com

معرفی رشته هوشبری

معرفی رشته هوشبری

هدف و ماهیت

 رشته هوشبری یکی از دوره‏های آموزش عالی (از شاخه‏های پیراپزشکی) است و هدف آن تربیت نیروی انسانی کارآمدی است که هر 1 یا 2 نفر از آن‌ها بتوانند به عنوان دستیار یک متخصص بیهوشی زیر نظر وی در یک بخش اتاق عمل انجام وظیفه نمایند. فارغ‌التحصیلان رشته هوشبری توانایی شناسایی دستگاه‌های اندازه‌گیری گازهای خون و سایر وسایل مربوط به رشته‌ی بیهوشی و تنظیم و کاربرد آن‌ها، شناسایی دستگاه‌های مختلف بیهوشی در اتاق عمل و استریلیزاسیون آن‌ها، بیهوش ساختن بیمار زیر نظر متخصص و مراقبت‌های قلبی و تنفسی و بیدار کردن او در پایان عمل، درد‌شناسی احیای قلبی ریوی و انجام دادن بی‌حسی ناحیه‌ای و غیره در موارد کلینیکی پرستاری به روش علمی و مراقبت از بیماران بد حال را دارند.

با توجه به تعدد اعمال جراحی به منظور کمک به متخصصین هوشبری تشکیل دوره‌ی کاردانی و کارشناسی هوشبری و تربیت افرادی کاردان و کارشناس در این زمینه و به کار گماردن آن‌ها در بخش‌های هوشبری زیر نظر متخصصان این رشته می‏تواند به استفاده‌ی بهینه از کار متخصصان بیهوشی بیانجامد.

لطف یک هوشبر در حق بیمار موقعی آشکار می‌شود که ما در حالت بیداری سوزنی به دستمان فرو می‌رود رشته‌ی هوشبری هدفش تربیت افرادی است که بعنوان دستیار یک متخصص بیهوشی بخش هوشبری اتاق عمل مشغول کار شوند. طول دوره‌ی این رشته حداقل 4 سال است و دروس این رشته به صورت نظری، عملی و کارآموزی در بیمارستان‌ها عرضه می‌شود. رشته‌ی هوشبری در هر مقطعی که باشد محل کارش مراکز درمانی است. هوشبری یکی از حلقه‌های تکمیل‌کننده‌ی تیم درمانی است که جهت بهبود بخشیدن به شخص بیمار در مرکز درمانی حضور دارد. دروس این رشته به صورت نظری، عملی وکار آموزی در عرصه است.

امکان ادامه تحصیل

ادامه تحصیل هوشبری در مقطع کارشناسی‌ارشد در رشته‌های پرستاری، آناتومی، فیزیولوژی و دیگر زیر شاخه‌های علوم پزشکی امکان پذیر خواهد بود که در صورت پذیرفته شدن در هر یک از رشته‌های کارشناسی‌ارشد مذکور، شرح وظایف فرد تغییر یافته و از رشته‌ی هوشبری خارج می‌گردد (ادامه‌ی تحصیل در این رشته تا دکترای بیهوشی امکان پذیر نمی‌باشد).

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه

با توجه به توسعه و گسترش دامنه‌ی علوم مربوط به بیهوشی، رشته‌ی کارشناسی هوشبری با تاکید بر یادگیری فعالانه، نوآوری، کسب اطلاعات و مهارت‌های بالینی جدید و مراقبت از بیماران به مطلوب‌ترین شکل ممکن تاسیس شد. این دوره یکی از دوره‏های آموزش عالی (از شاخه‏های پیراپزشکی) است که دانشجویان طی دوره‌ی آموزشی با اصول جدید، روش‌ها، تجهیزات و وسایل مورد استفاده در مراقبت از بیمار بیهوش در اعمال جراحی عمومی، تخصصی و همچنین بخش‌های مراقب‌های ویژه و اورژانس‌ها آشنا شده و نحوه‌ی مراقبت از بیماران در مراحل مختلف بیهوشی را به صورت نظری و عملی فرا می‌گیرند.

   کسانی که دوره‌ی هوشبری را به پایان می‏رسانند قادرند:

  • دستگاه‌های بیهوشی و مانیتورهای مختلف (تجهیزات کنترلی) مورد استفاده در اتاق عمل و واحد مراقبت‏های ویژه و دستگاه‌های تنفس مصنوعی را به خوبی بشناسند، قادر به استریلیزاسیون آن‌ها باشند و بتوانند آن‌ها را تنظیم نمایند و به کار برند.
  • دستگاه‌های اندازه‏گیری گازهای خون و سایر وسایل آزمایشگاهی مربوط به رشته‌ی بیهوشی را بشناسند و تنظیم کنند و به کار برند.
  • تحت نظر متخصص، بیهوش ساختن بیمار را شروع کنند و از بیمار بیهوش مراقبت‌های قلبی – تنفسی به عمل آورند و در بازگرداندن بیمار از اثرات بیهوشی با متخصص بیهوشی همکاری نمایند.
  • در بخش‌های کلینیک درد، احیای قلبی ریوی و انجام بی‌حسی‏های ناحیه‏ای و غیره به متخصصان هوشبری کمک کنند.
  • با مطالعه‌ی پرونده‌ی بیمار و شناسائی وی مطابق اصول علمی از بیمار پرستاری نمایند و نیز در واحد مراقبت‌های ویژه از بیماران بد حال مراقبت کنند.
  • کارشناسان هوشبری نمی‏توانند مستقلاً به امر هوشبری بپردازند و موسسات و بیمارستان‌ها حق ندارند آنان را مستقلاً به کار گمارند.

بازار کار

رشته‌ی هوشبری در هر مقطعی که باشد محل کارش مراکز درمانی است. هوشبری یکی از حلقه‌های تکمیل‌کننده‌ی تیم درمانی است که جهت بهبود بخشیدن به شخص بیمار در مرکز درمانی حضور دارد.

درس‌های رشته

جمعیت‌شناسی، آناتومی، اصطلاحات هوشبری، اصول پرستاری، اصول مراقبت‌های ویژه، بیماری‌شناسی، تربیت بدنی، تنظیم خانواده، رفتار در اتاق عمل، روش احیاء قلبی و ریوی،  روش بیهوشی 1و 2 و 3 و 4، زبان عمومی، فارسی عمومی، فورماکولوژی 1 و 2، فیزیولوژی 1و 2، فیزیک، کارآموزی در عرصه، معارف اسلامی 1، معرفی بیمار، میکروب‌شناسی.

انتخاب رشته فرآیند پیچیده‌ای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشته‌ی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *