09124308906
alighasemi101@gmail.com

معرفی رشته علوم و مهندسی محیط زیست

معرفی رشته علوم و مهندسی محیط زیست

هدف و ماهیت

 علوم مهندسی زیست محیطی، حوزه‌ای چند برنامه‌ای است که نیازمند همراهی اصول فیزیکی، شیمیائی و بیولوژی با تجزیه و تحلیل مهندسی برای محافظت محیط زیست و ترمیم آن است. رشته علوم و مهندسی محیط زیست درس‌هایی از دپارتمان‌های گوناگون را ترکیب می‌کند تا برنامه‌ای را که پایه‌ای قوی در علوم و مهندسی دارد، ایجاد کند. رشته علوم و مهندسی محیط زیست محیطی را فراهم می‌کند که در آن دانشجویان می‌توانند ضمن فراگیری فنون مهندسی، علائق خود را در حوزه‌های مختلف علوم نیز دنبال کنند. کارشناسی پیوسته رشته علوم و مهندسی محیط زیست، دوره‌ی آموزشی مرکب از تعدادی دروس نظری، کاربردی و آزمایشگاهی و برنامه‌ی تحقیقاتی در زمینه مهندسی محیط زیست جهت افزایش اطلاعات کارشناسانی نظیر کارشناسان مهندسی عمران، مهندسی آب، مهندسی شیمی، مهندسی محیط زیست، مهندسی مکانیک و مهندسی بهداشت محیط و نیز ایجاد زمینه‌ی کافی جهت درک و توسعه و کاربرد تکنیک‌های موجود در این رشته است. با وجودی که گرایش مهندسی محیط زیست در رشته‌ی مهندسی عمران وجود دارد، برنامه‌ی علوم مهندسی پایه‌ای، وسیع‌تر از آنچه در مهندسی عمران وجود دارد، ایجاد می‌کند. این گرایش دانشجویان را برای کار یا تحصیل در دوره‌های کارشناسی‌ارشد در شاخه‌های مرتبط با محیط زیست آماده می‌کند.

هدف از این رشته، آموزش افرادی است که دارای توانائی‌های لازم جهت طراحی و نظارت بر حسن اجرای پروژه‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف مهندسی محیط زیست بوده و در ضمن قادر به انجام تحقیقات لازم جهت حل مسائل و مشکلات زیست محیطی کشور باشند. از جمله پروژه‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف مهندسی محیط زیست کشور عبارتند از:

  • شناخت و کنترل آلودگی منابع آب، خاک و هوا
  • طراحی تاسیسات آب و فاضلاب شهری، روستایی و صنعتی
  • کنترل آلودگی‌های حاصل از مواد زائد جامد
  • برنامه‌ریز و مدیریت اجرای طرح‌های زیست محیطی

توانایی مورد نیاز و قابل توصیه

 اولین شرط موفقیت در این گرایش داشتن علاقه و تعهد نسبت به محیط زیست است و تحصیل در آن، برای افراد بی‌علاقه، جذابیت چندانی نخواهد داشت. داشتن ذهن فعال، توان تجزیه و تحلیل بالا و علاقه‌مندی به دروس پایه مثل ریاضی، فیزیک،‌ شیمی،‌ زیست‌شناسی و آمار در موفقیت در این رشته بسیار موثر است. در ضمن داوطلب، نباید از سفرهای پی در پی و کار در محیط خارج از شهر ابایی داشته باشد.

آینده ی شغلی و بازارکار

فارغ‌التحصیل محیط زیست می‌تواند در سازمان پارک‌ها و فضای سبز، مدیریت پارک‌های ملی و منطقه‌ای و سازمان حفاظت محیط زیست مشغول به کار شود. امکان همکاری با سازمان‌های محیط زیست در زمینه‌ی شناخت منابع آلودگی در هوا، آب یا خاک و تشخیص میزان آلودگی‌های کمّی و کیفی نیز وجود دارد. وزارت کشور، وزارت نیرو، شهرداری و وزارت نفت از دیگر مراکز جذب دانش‌آموختگان است.

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

امکان ادامه تحصیل این رشته تا مقطع دکتری فراهم است.

انتخاب رشته فرآیند پیچیده‌ای است که نیاز به تخصص بالایی دارد. جهت انجام انتخاب رشته‌ی دانشگاهی توسط استاد علی قاسمی با ما تماس بگیرید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *