09124308906
alighasemi101@gmail.com

تفاوت‌های موفقیت در آزمون سراسری با سال‌های پایه

به تمام روش ها و مهارت هایی که مسیر یادگیری ما را کوتاه تر می کنند و همچنین میزان یادگیری و کیفیت یادآوری را افزایش می دهند، مهارت های آموزشی می گویند.

اولین نیاز یک داوطلب داشتن هدفی روشن و واضح است. هدفی که تمام جزئیات در آن مشخص شده باشد. مثلا اینکه در چه دانشگاهی، در چه رشته ای و با چه حدود رتبه ای قرار است وارد دانشگاه بشوید. برای پیدا کردن چنین هدفی ملاک اولیه ی شما باید علاقه باشد، فقط علاقه. ولی این علاقه باید پشتوانه ای از علم هم داشته باشد.

در سال های گذشته این مورد بسیار دیده شده که بدون شناخت کامل از رشته ای برخی داوطلبان به آن (و یا شاید فقط به نام و عنوانش) علاقه مند شده ولی با ورود به دانشگاه متوجه این اشتباه خود می شوند. هر چند که خیلی دیر شده برای این پشیمانی و خیلی ها به ناچار تا آخر این مسیر خواهند رفت.

پس با اولویت قرار دادن علاقه با پشتوانه ای از شناخت و معرفت، رشته و هدفتان رو واضح و روشن مشخص کنید. این هدف را بر روی کاغذی با بهترین خط و زیباترین رنگ ها بنویسید و این کاغذ را در محلی که همیشه جلوی چشمتان است قرار بدهید. این مکان باید طوری باشد که هر روز بعد از بیدار شدن و هر شب پیش از خوابیدن این نوشته و کاغذ را ببینید. دلیل این موضوع را به زودی و در بخش انگیزشی توضیح خواهم دارد.

با داشتن هدفی که رسیدن به آن برایتان مهم باشد، هیچوقت خسته نمی شوید و همیشه با قدرت به مطالعه ی خودتان ادامه می دهید.

در هر فرآیندی در زندگی باید برنامه ریزی داشته باشیم. برنامه ریزی شروع حرکت شما در هر مرحله ی زندگیست. یکی از تفاوت های انسان های موفق با سایرین دقیقا همین موضوع است.

به چند دلیل سال دوازدهم از اهمیت دوچندانی برخوردار است و به دلیل این اهمیت نیاز خیلی بیش تری به برنامه ریزی دارد. دلیل اول، «حجم بالای مباحث» است که در آزمون سراسری از آن ها سوال طرح می شود. پس داوطلب باید با برنامه ای منسجم در این مسیر قدم بردارد و طوری به این مباحث تسلط پیدا کند که در زمان برگزاری آزمون سراسری با مشکلی مثل عدم یادآوری مطالب روبرو نشود.

موضوع بعدی که این آزمون را از سایر آزمون های علمی زندگی مستثنا می کند بحث «رقابتی متفاوت» است. همیشه در آزمون ها و امتحان هایی تا کنون شرکت کرده اید سقفی برای موفقیت وجود داشته است. یعنی بیش ترین میزان نمره ی شما در امتحان هایی نهایی 20 بوده در صورتی که در آزمون سراسری چنین سقفی تعریف نمی شود. به عبارت دیگر آزمون سراسری، آزمونی قیاسی است. بدین معنی که برای تشخیص میزان موفقیت یک داوطلب در آزمون سراسری، درصد های او را با سایر شرکت کنندگان مقایسه می کنند. سابقه داشته است که داوطلبی با حدود 30سوال غلط و نزده جز 10نفر اول آزمون سراسری شده باشد.

دلیل سوم و آخر تفاوت آزمون سراسری با سایر آزمون ها، دخیل بودن نتیجه  ی آن در «سرنوشت و زندگی آینده ی شما» است. البته نه به معنای اینکه اگر کسی در آزمون سراسری موفق ظاهر نشود در زندگی هم از موفقیت جا خواهد ماند، بلکه فقط تاثیر به سزایی دارد که میزان موفقیت شما و سرعت رسیدن به آن را تحت تاثیر خودش قرار می دهد.

 

یک پاسخ

  1. […] یادتان باشد كه به هر صورت شما در این جایگاه قرار گرفته اید و باید در این مقطع از زندگی در آزمون سراسری شرکت کنید. پس اولا با تمام قدرت و توان تصمیم بگیر كه كامل و با تمام ذهنت روی همین كار تمركز كنی و حرفه ای باشی! […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *